GhozSpeeD Chat

Thursday, September 17, 2009

selamat hari raya ghozspeed

selamat hari raya
maaf zahir batin










Monday, August 17, 2009

Selamat Berpuasa



warga Ghozspeed mengucapkan selamat berpuasa kepada kawan²

Friday, August 14, 2009

Monday, August 3, 2009

Thursday, July 16, 2009

info Kod tayar

Apa erti kod pada sisi tayar kenderaan kita??


Kadang kala kita terleka dan tidak mengambil kira dalam membeli tayar kenderaan kita, ia boleh mengakibatkan kemalangan atau ketidaksuaian dengan kederaan kita, cuba kita perhatikan dan renungan sejenak mengenai kod atau simbol yang terdapat di bahagian sisi tayar kenderaan kita....


Contoh maklumat pada permukaan sisi tayar :


175 / 70 R13 / 82H


- lebar permukaan bawah tayar : 175 mm

- lebar permukaan sisi tayar : 70 mm


- jejari : R

- diameter rim : 13 inchi


- indeks muatan & symbol kelajuan : 82H

  • indeks muatan 82 = tayar itu boleh menampung muatan 475 kg
  • indeks muatan 71 = 345 kg
  • indeks muatan 125 = 1,677 kg

simbol H = kelajuan maksimum dgn tayar tersebut ialah 210 km/h


SENARAI KOD:

S - 180 km/j

T - 190 km/j

U - 200 km/j

H - 210 km/j

V - 240 km/j

Z - melebihi had laju 240 km/j

W - 270 km/j

Y - 300 km/j

ZR - untuk tayar yang mengatasi kelajuan 270 km/j keatas



TREADWEAR 240 TRACTION A TEMPERATURE A 1905


- kadar kehausan bunga tayar : 240 (semakin tinggi nilai, semakin lambat haus)

- kekuatan cengkaman tayar : TRACTION A (paling bagus AA diikuti A, B & C)

- ketahanan suhu : TEMPERATURE A


  • A : kawasan panas
  • B : kawasan bercuaca normal
  • C : kawasan sejuk

- tarikh pembuatan : 1905

• dua no pertama = minggu keberapa dibuat (dari minggu 1 – 52) jika 19 maka tayar itu dibuat pada minggu ke-19 atau minggu ke-2 bulan mei.

• Dua no terakhir = tahun ia dibuat. Jika 05 maka dibuat pada 2005





*Sumber Harian Metro



Monday, July 6, 2009

Selamat Pengantin Baru Ubai

HAHHAHAHA
pada saper yg baca tajuk kat atas tuh jangan terkejut
ubai saje jer nak terai test dah bley ke tak pakai baju pengantin nie




macam mane mak dah bley ke tak ubai kawen?

Selamat Pengantin Baru Bob

SELAMAT PENGANTIN BARU BUAT BOB DAN ISTERI
SEMOGA BERKEKALAN HINGGA KE AKHIR HAYAT

semalam 5 JULAI 2009 (ahad)berlangsungnya majlis bertandang dirumah kawan kita:

MOHD AZZIR BIN ZAKARIA
dengan pasangannya
DANG MASAYU BINTI SALEHIN

Di 11a Jalan Duku 3,
Taman Rumpun Bahagia
Bacang




BOB : cepat ler Balun
Ubai : Sabo BOB


BOB : Bai samping aku nie OK tak??
Ubai : OK!!


melangkah dengan penuh bergaya


geng² Ghozspeed


Ghozspeed candid



video
ini je gambar yg sempat terRAKAM


Friday, June 12, 2009

meeting tergempar

meeting tergempar ini diadakan di kedai makan..
topik perbincangan berkenaan ngan APiz aka ULAU
program melepuk APIZ akan dijalan kan pada tarikh dan masa yang akan diberitahu kemudian

Wednesday, April 29, 2009

Konvensyen Berakhirnya Agenda Zionis


Start: 9 May 2009 08:00am
End:

masuk :

9 May 2009 5:00pm

rm10

Location: Dewan Merdeka, PWTC






Konvension Berakhirnya Agenda Zionis

http://i288.photobucket.com/albums/ll194/addinkhalid/Programs/KBAZFormalizev2-2.jpg

Tuesday, April 21, 2009

  1. Perkhemahan Patriotisme dan Perpaduan Belia Peringkat Negeri Melaka pada 25 April 2009. Penyertaan terbuka dari umur 15 hingga 25 tahun. PERCUMA.Penginapan, makan minum di tanggung.
  2. Majlis Perasmian Rakan COp di Dataran Pahlawan Banda Hilir Melaka 25 April 2009, jam 8pg - 5ptg. Pelbagai Acara menarik di sediakan. Antaranya Pertandingan Futsal 3 sebelah, Paintball, Bola Keranjang 3 sebelah dan pelbagai lagi. Semua di jemput hadir.
  3. Ekspedisi Bermotosikal Memerangi Jenayah Sekitar Negeri Melaka pada 1 - 3 May 2009.
  4. Sambutan Hari Belia Negera Peringkat Kebangsaan di Negeri Melaka pada 15 May 2009, bertempat di MITC. Semua di jemput hadir. (masuk percuma)
  5. Ekspedisi Berakit Sungai Pahang Antarabangsa Negeri Pahang pada 23 - 28 May 2009.
Kepada sesiapa yang berminat dan untuk keterangan lanjut mengenai progam seperti di atas, sila hubungi Mantan atau MG.. Semua digalakkan menyertai program tersebut.tq..

Wednesday, April 8, 2009

Cadangan Cuti² Malaysia GhozSpeeD

ada cadangan awal untuk membuat tour ke Langkawi...
tapi dengan menaiki kapal terbang.

harga rm300-rm500 siap dengan penginapan
so untuk memudah kan masalah kewangan nie bleh la start dengan collection skang
satu bulan RM50 sehingga bulan 12 nie

amacam ader bran??

papehal sila tinggal kan pesan kat chat area ataupun pada bahagian komen


TOUR PROGRAMME : 3DAYS/2NIGHTS LANGKAWI

VALIDITY : 01 JANUARY - 31 DECEMBER 2009
DEPARTURE : DAILY


kalau nak reffer bleh klik kat link bawah nie

air asia package

malaysia airline package



wassalam..

Monday, April 6, 2009

Sekitar majlis Perkahwinan Feisol Asymie & Nurhuda



pengantin diarak masuk ke dalam rumah dengan paluan kompang


acara makan berdamai



sesi bergambar dengan keluarga Huda


eizam merakam aksi karaoke Bonda nye

bonda Pengantin menyampaikan Lagu

geng REWANG

Casey pun datang untuk membalas dendam

mangsa arang (si Tanggang)

skuad ARANG

persediaan untuk mangsa

ergh ader joget lambak ke??

an, anak Jin & Ulau

Pengantin!!


Casey: aper lah salah ku??


Pengantin: ingatkan dah kena arang dah abis dah, rupe nye ader lagi.. ape lah nasib



geng² GhozSpeeD mengucapkan selamat Pengantin baru, semoga kekal sehingga akhir hayat, semoga cepat dikurniakan dengan zuriat yg sihat



gambar bertandang



Monday, March 23, 2009

Jemputan Perkahwinan Feisol Asymie & Nurhuda





klik pada picture untuk view yg lebih besar


pesanan dari tuan rumah aka pengantin:

"jangan lupe nak men arang yer"

Wednesday, March 4, 2009

Ghozspeed di Fotopages

jangan luper melawat fotopages kite di

http://www.ghozspeed.fotopages.com/

untuk menampal gambar didalam fotopages tersebut sila email saya untuk kata laluan

sumbangan anda² (geng Ghozspeed) adalah di alu² kan

SEKIAN..

Monday, February 23, 2009

GhozSpeeD going Picnic

Wallpaper ghozspeed at PD

nak gambar nie just klik pada picture, akan kuar view yg besar then right klik save the picture
selamat mencuba


perjalanan Ghozspeed going to picnic


- perjanjian awal gerak kul 7 pagi oleh kerana ramai bangun lambat Jam 8.30pg gerak..
- memula isi minyak kat Shell Lebuh AMJ Bachang..
- then gerak tunggu Mani & Ubai kat depan Petronas Bertam.. katanya dari taman so kitorg tunggu lah lebey 1 jam la jugak..
- diorg sampai then kitorang gerak singgah kat 7e kat Pekan Kuala Sungai Baru tujuan utama membeli bekalan telor..
pic kat depan 7E Pekan Kuala Sungai Baru

-sempat plak kitorang berenti kat jambatan Kuala Sukan(Sungai) Baru untuk mengambil gambar


parking keta

- kul 11 pagi sampai kat kawasan Tanjung Biru (Blue Lagoon) makan² dlu lepas tuh baru carik port utk bentang tiki.. (tikar)

poss aizat sebelum g mandi

zam² aLa Kazzzam..

- operasi mandi manda start kul 12

- selesai mandi projek menanam Aizat untuk operasi balas dendam



wajah aizat setelah di-Telurkan

- aktiviti bebas



awek baru aizat





- kul 2 lebey feisol & Ketam sampai
baru jer sampai dah suruh amik gambau


- kul 3 lebey kitorang men kayak plak

- then banana BOat (pic takde la plak)

-kul 5 lebey kemas² untuk balik



- g ke teluk kemang utk sesi bergambau.